top of page
  • claudineraciti

Kentucky Mai Tai

Dit zeer goede recept kwam ik tegen op mijn favoriete cocktailsite: Punchdrink.

Als je mijn blog al even volgt, weet je dat ik van Mezcal en bourbon hou en geen fan ben van Tiki cocktails. Behalve de Mai Tai en de Jungle bird. Dus toen ik deze tegen kwam, wist ik dat ik deze moest maken!


Dan Sabo heeft dit drankje bedacht en het is te vinden in het boek: "Easy Tiki: A modern revival with 60 recipes, geschreven door Chloe Frechette.


Je hebt iets meer ingrediënten nodig voor dit drankje, maar ze zijn allemaal gemakkelijk te krijgen in Nederland. Ik vind het zeker de moeite waard. Weer een Tiki drankje die ik aan mijn lijstje van uitzonderingen kan toevoegen!


Kentucky Mai Tai


30 ml Bourbon

30 ml Mezcal

15 ml Cynar

15 ml Perziklikeur

15 ml vers citroensap

15 ml orgeat


Shake alle ingrediënten met voldoende ijs in je shaker en schenk het uit in een rocksglass half gevuld met crushed ijs. Vul het glas verder met crushed ijs en garneer met verse munt, ananas (ik gebruikte gedroogde ananas van botanica spices) en een Marschino kers.


Cheers! Salute! Proost!Kentucky Mai Tai cocktail met Bourbon, Mezcal en ananas
Kentucky Mai Tai

Comments


bottom of page