top of page
  • claudineraciti

Jack the Ripper

Deze cocktail stond al enige tijd op mijn lijstje. Toen ik recent het artikel in de Libelle zag waarin Tess Posthumus aangaf dat dit haar favourite cocktail was, vond ik dat ik hem toch echt maar eens moest maken!


Het is wel een boozy cocktail. Dus mocht je meer van de Mojito's en tropische Tiki cocktails zijn, dan is deze wellicht niet aan jou besteed. Maar hou je wel van een boozy Martini, Manhattan of Old Fashioned, dan is deze zeker het proberen waard! Tenzij je jenever verafschuwt, maar dat kan ik mij niet voorstellen. Er zijn zoveel goede jenevers op de markt er zit er vast eentje tussen waar je van kunt genieten. Deze is erg lekker met Bobby's Jenever of Barak 51. Maar ga vooral voor je eigen favouriete jenever!


50 ml Dry vermouth (bijvoorbeeld Dolin Dry)

40 ml Jenever

10 ml Grand Marnier


Doe alle ingrediënten in een mixing glas en vul het met ijsblokjes. Stir voor ongeveer 20/25 seconden en strain in een coupe glas.


Cheers! Salute! Proost!Jack the Ripper cocktail - Jenever, vermouth en grand marnier
Jack the Ripper

Comments


bottom of page