top of page
  • claudineraciti

Aviation Gin en Tonic

Aviation gin is wel een bekende fles, het Gin merk van Ryan Reynolds. Hij heeft het inmiddels al verkocht aan drankgigant Diageo en daar een leuk centje voor gevangen.

Maar dat terzijde.

Deze gin is ontstaat uit een samenwerking tussen meester-mixoloog Ryan Magarian en House Spirits Distillery in Portland, Oregon.

Hun missie was onder andere om gin uit de dictatuur van de Jeneverbes te halen. Volgens hen moeten we het niet zo nauw nemen met de regels en creativiteit vrijer laten. De jeneverbes treedt in deze gin dus een beetje naar de achtergrond. Hierdoor heeft deze gin een meer bloemige en kruidige smaak. Denk aan lavendel, kardemom en anijszaad.

Het is een heerlijk frisse gin die ik oprecht heel fijn vind. Licht maar wel smaakvol.


In "Around the world in 80 gins" las ik dat je deze gin goed tot zijn recht laat komen met Aqua Monaco Tonic Water. Dat heb ik dus ook maar geprobeerd. Een hele lekkere smaakvolle tonic, maar persoonlijk vond ik deze tonic te smaakvol voor deze gin. Hierdoor vond ik de tonic te veel overheersen. Ik zou deze liever drinken met een iets neutralere tonic en zachtere tonic. Denk aan 1724 Tonic of Thomas Henry Botanical Tonic.


De verhouding kun je naar smaak aanpassen. Ik ga altijd voor 50 ml Gin en 120 ml tonic. De perfecte garnituur voor de aviation gin en tonic zijn lavendel en munt.

Is deze fles een aanrader? Ja absoluut! Hij was hier vrij snel leeg, dus dat is wel een goed teken. De prijs/kwaliteit verhouding is ook gewoon goed.Makkelijke cocktails Gin en tonic met Aviation gin en Aqua Monaco tonic
Aviation gin & Aqua Monaco tonic


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page