top of page
  • claudineraciti

Gin Basil Smash

Mocht je bekend zijn met de Difford's guide dat is de jaarlijkse top 100 van meest populaire cocktails je wellicht niet ontgaan. Mocht je er nog niet mee bekend zijn, bij deze! Zeker checken die site. Het is echt de beste database voor het opzoeken van cocktails. Je kunt ook een profiel aanmaken en aangeven welke flessen je in huis hebt. De guide geeft dan aan welke drankjes je allemaal kunt maken met wat je in huis hebt. Ideaal!


Dit jaar staat er een opvallende stijger in de top 100. Namelijk de Gin Basil Smash. Maar liefst op nummer 3, boven de Espresso Martini. (Ja de Espresso Martini, niet de Esma, ik krijg echt de kriebels van die afkorting. Twee woorden uitspreken is helemaal niet zo ingewikkeld)


Jörg Meyer's was de bedenker van dit heerlijke frisse gin drankje met verse basilicum. Ik maakte hem ook met jenever en dat smaakte ook echt uitstekend!


Gin Basil Smash


12 verse basilicum blaadjes

70 ml gin (en probeer hem ook eens met jenever, zoals Bobby's)

30 ml vers citroensap

20 ml suikersiroop


Doe de basilicum blaadjes in je shaker en muddle ze. Op zich hoef je dit niet heel fanatiek te stampen, door het shaken met ijs worden de blaadjes ook uiterst goed gekneusd.

Doe de overige ingredienten erbij en voeg ijsblokjes toe. Shake goed en dubbel strain (dus met een theezeefje en een Hawthorne strainer) over verse ijsklontjes in een rocks glas.

Garneer met verse basilicum.


Cheers! Salute! Proost!Gin Basil Smash - gin cocktail met verse basilicum
Gin Basil Smash

Comments


bottom of page