top of page
  • claudineraciti

Easy Peasy Lemon….. Margarita!

Een vraag die mij regelmatig gesteld wordt, maar waar ik eigenlijk geen eenduidig antwoord op heb "Wat is nou jouw favoriete cocktail?". Dat hangt natuurlijk van erg veel factoren af. Hoe laat op de dag is het (nee, en dan bedoel ik niet bij het ontbijt ;-)), Waar ben ik? Is het zomer of winter? Maar een ding is zeker, of het nou winter of zomer is, voor een goede Margarita ben ik altijd wel in!


Ik mocht een aantal sappen van Da Vinci Gourmet testen en de Sicilian Lemon klonk wel heel erg goed om in een frisse citrus Margarita mee te maken. Mocht je deze sap niet willen of kunnen aanschaffen, dan kun je het ook vervangen voor vers citroensap. Wel zou ik dan de agave siroop iets verhogen omdat dit sap toch iets zoeter is dan vers citroensap.


45 ml Reposado Tequila

15 ml Gran Marnier

20 ml Da Vinci Sicilian Lemon (of vers citroensap)

15 ml Vers limoensap

10 ml agave syrup (bij vers citroensap 15 ml/20 ml gebruiken)


Shake alle ingrediënten goed met voldoende ijs en schenk over crushed ice in een rocks glas. Ik ben wel fan van een zoutrandje bij een Margarita en gebruikte bij dit drankje lemon rose salt van Botanica Spices.


Cheers! Salute! Proost!Margarita cocktail met limoen en citroen
Easy peasy lemon..... Margarita!

Comments


bottom of page