top of page
  • claudineraciti

Corpse reviver no. 2

Een echte klassieker de Corpse reviver no. 2, ook wel toepasselijk mocht je Halloween gaan vieren. Het drankje was bedacht om "mensen uit de dood te doen opstaan", in de zin dat je kater van een dag feesten zou moeten laten verdwijnen. Nou drink ik zelf nooit zoveel en kan ik mij niet heugen wanneer ik voor het laatst een kater heb gehad, maar ik gok zo dat dit drankje mij daar niet bij gaat helpen. Lekker is deze corpse reviver in ieder geval wel en zeker het maken waard.


Corpse reviver no. 2


30 ml gin

30 ml lillet blanc

30 ml Cointreau

30 ml citroensap

Absinth om het glas mee "in te smeren".


Koel je glas van te voren door het in de vriezer te zetten of het te vullen met ijsblokjes (die je er later uitgooit).

Doe een beetje absinth in het glas en draai het glas een beetje rond, zodat de absinth goed het hele glas insmeert.

Doe alle ingrediënten (behalve de absinth) in de je shaker en shake goed met voldoende ijs. En schenk uit met een strainer in het gekoelde absinth glas. Je kunt garneren met een citroenzest. Ik liet bij deze geurige cocktail de garnering achterwege.


Cheers! Salute! Proost!

Corpse reviver no.2 - Halloween cocktail
Corpse reviver no.2

bottom of page