top of page
  • claudineraciti

Cocktails met Bubbels - Happy New Year!

Na gezellig gechat te hebben met Jody van Ongewoonlekker over feestelijke cocktails, kwam ik op het idee om deze twee te maken. Jody heeft een ontzettend leuke website boordevol recepten, cocktails en reisblogs. Zeker de moeite waard om in de gaten te blijven houden!


Oudejaarsavond komt eraan en dat vraagt om lekkere cocktails met bubbels! Of je nou een Champagne of Prosecco fan bent, deze twee zijn lekker met beiden. Een rode fruitige en iets zoetere versie voor de gin fans en een bijzondere vodka versie voor wie een keer iets anders wil proberen. De aardbei is wellicht een zomerfruit, maar dankzij onze mooie kassen kunnen we ook in de winter genieten van dit smaakvolle rode fruit. Want ja, een rode cocktail mag natuurlijk niet ontbreken met kerst! Aardbeien en chocola zijn een perfect match, door creme de cacao toe te voegen, krijg geef je een vleugje chocolade mee aan deze kerstbubbels. Wat ook niet mag ontbreken met kerst is natuurlijk de vertrouwde kerststol. Wij halen hem ieder jaar in huis, maar er blijft altijd een behoorlijk stuk van over. Met deze cocktail heb je direct een goede bestemming voor dat extra stuk kerststol. Ja je leest het goed, hier zit kerststol in! Het is heel simpel. Snijd een flinke plak kerststol in stukken, doe het in een weckpot en giet er vodka bij. De kerststol moet goed ondergedompeld zijn in de vodka. Wil je dus wat meer vodka? Doe er dan nog wat kerststol bij. Dat laat je 24 tot 48 uur staan. Daarna giet je het af met behulp van een keukenzeef. Ik heb hem daarna ook nog gefilterd met behulp van een koffiefilter. Dan heb je een mooie heldere gele vodka als resultaat. Als je het verder geen probleem vind dat de vodka wat troebel is, hoef je dit laatste niet te doen. Deze is overigens ook heel lekker met een Italiaanse Panettone of Pan d’oro die je rond kerst altijd bij de Xenos en in sommige grote supermarkten ziet liggen. Mocht je een Italiaans kerstdiner bereiden, dan is het natuurlijk een leuke extra Italiaanse touch om de kerststol te vervangen voor een van deze Italiaanse cakes. Bubbly in Red 45 ml gin (ik ging voor de fruitige 1689 pink gin) 3 aardbeien 20 ml Creme de cacao 20 ml citroensap 10 ml suikersiroop Prosecco/Champagne Muddle de aardbeien in je cocktailshaker en voeg de overige ingrediënten (behalve de Prosecco/Champagne) toe. Shake met voldoende ijs en strain het in een champagne flute. Top het af met jouw Prosecco of Champagne naar keuze. Ik ging voor een Prosecco Diamante van Anno Domini. Deze frisse Prosecco uit Veneto is voor 85% gemaakt van de Gleradruif. Het is een veganistische Prosecco omdat er voor het klaren van de wijn geen dierlijke producten worden gebruikt, maar natuurlijke klei. Het resultaat is een lekkere frisse en fruitige Prosecco die heel goed combineert met deze twee cocktails. Kerststol bubbels 60 ml Vodka geïnfuseerd met kerststol 20 ml citroensap 10 ml suikersiroop Prosecco/Champagne

Doe de vodka, citroensap en suikersiroop in je shaker en shake goed met voldoende ijsblokjes. Strain in een champagne flute en top het af met de Prosecco. Cheers! Salute! Proost!Makkelijke cocktails: Cocktails met bubbels - Happy New Year!
Cocktails met bubbels - Happy New Year!
Comments


bottom of page