top of page
  • claudineraciti

Chocolate Martini

Ook al ben je misschien geen Martini fan, na deze versie zul je daar wellicht anders over denken. Door de zachte en zoete toevoeging van witte crème de cacao wordt deze ook voor de niet Martini drinker erg aangenaam.

Wil je hem nog een tikkeltje zoeter en zachter, gebruik dan in plaats van droge vermouth, witte vermouth. Zelf vind ik in deze de droge versie lekker, maar probeer het vooral uit!


Vind je het leuk om meer te lezen de fotografie achter dit drankje? Lijkt het jou ook leuk om dit een proberen vast te leggen? Lees dan verder onder het recept!


Chocolate Martini


45 ml Gin naar keuze (Ik ging voor Malfy originele)

15 ml Witte Crème de cacao ( bijvoorbeeld Bols of de Kuyper)

20 ml Dolin Dry vermouth


Doe alle ingrediënten in je mixing glas en vul het glas met ijsblokjes. Stir met je barlepel tot het drankje juist verwaterd en gekoeld is (ongeveer 20 seconden) en schenk het in een gekoeld coupe glas. Garneer met een aardbei.


Nu over de foto. De hobby van het fotograferen is voortgekomen uit de cocktail hobby. Als je eenmaal begint met het posten van je drankjes, wil je ook graag dat ze er mooi uit zien! Om mijn kennis rondom het fotograferen van drankjes uit te breiden, ben ik recent begonnen aan een drankfotografie cursus: cocktail camera pro. Elke maand krijgen we een thema mee om mee aan de slag te gaan. Dit keer was het: cocktails in motion. Beweging vastleggen van een drankje. Dat kan het schenken zijn, of een splash shot (zoals deze), of rook, noem maar op.

Het is niet gemakkelijk om dit zonder flash licht te doen. Je moet namelijk een snelle beweging zien te bevriezen zodat deze scherp op de foto komt. Met flash wil dat goed, met continue licht een stuk minder. Zelf heb ik nog geen flash en alleen een fotolamp (Godox SL-60W), maar door de ISO flink op te voeren, lukte het toch de sluitertijd dusdanig te verhogen is het toch redelijk gelukt het vast te leggen op camera. Ook moet je het diafragma niet te laag instellen, je wilt namelijk alle details zo goed en scherp mogelijk zien. Waardoor er ook via het diafragma minder licht binnenkomt.

Door de ISO zo op te voeren, heb je wel ruis, maar dit kun je in een programma als photoshop of Adobe Lightroom redelijk bij stellen. Mocht je het leuk vinden om er mee aan de slag te gaan en vragen hebben, neem gerust contact met mij op! Ik ben ook nog maar een beginner, maar samen leren is wel zo leuk!

Makkelijke cocktails Chocolate Martini - drink fotografie
Chocolate Martini

Comments


bottom of page