• claudineraciti

Bubbly Stramaro

Deze maakte ik voor een cocktail competitie en al won ik er niets mee, hij werkt wel erg veel gedeeld, zelfs met een Frans culinair tijdschrift. Daar was ik best een beetje trots op ;-)

Ook dit is echt een heel makkelijk recept, al moet je je wel van te voren bedenken dat je hem wilt drinken. Je moet de Amaro Lucano namelijk echt wel een paar dagen laten staan met de aardbeien, zodat de smaak goed opgenomen kan worden. Daarna filter je het en kun je het gewoon in de koeling bewaren. Maar dat is ook echt het enige "ingewikkelde" aan dit recept.


60 ml Amaro Lucano geïnfuseerd met aardbeien

60 ml bloedsinaasappelsap

60 ml Prosecco (of andere witte bubbeltjes wijn waar je van houdt)


Shake alleen de eerste twee ingrediënten met ijs en schenk het in een glas over vers ijs. Schenk hier de prosecco over.

De prosecco blijft mooi boven de rest drijven en die laagjes doen het visueel altijd erg goed. Ik garneerde met aardbeien poeder (zelf gemaakt door aardbeien te drogen en dan tot poeder maken) en eetbare bloemen. Maar je kunt deze natuurlijk prima met een vers aardbeitje of een schijfje bloedsinaasappel garneren.


Cheers! Salute! Proost!



Cocktail met kruidenbitter, prosecco en bloedsinaasappel
Bubbly Stramaro