Als je dacht dat ik klaar was met bloedsinaasappel dan had je het mis ;-)
Ik had er nog een aantal liggen en kwam dit heerlijke recept tegen op het instagram account van Franzi en Alex.
Een bee's knees kan ik altijd wel waarderen en als je daar ook nog eens bloedsinaasappel aan toe voegt dan ben ik zeker van de partij!
Ik ging voor een bijzondere gin van Tarquin, met roze grapefruit en vlierbloesem. Deze gin wordt gemaakt aan de kust van Cornwell en er zijn vele verschillende smaken van te verkrijgen en deze leek mij goed te passen bij de verse bloedsinaasappel.
Je kunt voor dit recept natuurlijk ook heel goed een andere gin gebruiken. Ik denk dat de Nederlandse Bobby's Dry Gin hier bijvoorbeeld ook goed bij past. Die vind ik altijd fijn in combinatie met sinaasappel smaken. Maar probeer het vooral uit met jouw favoriete gin!
Blooded Knees
60 ml gin
20 ml verse bloedsinaasappelsap
20 ml vers citroensap
15 ml honingsiroop
Doe alle ingrediënten in je cocktailshaker en vul je shaker met ijsblokjes. Shake goed voor circa 15 seconden en strain de cocktail in een coupe glas.
Cheers! Salute! Proost!
Comments