top of page
  • claudineraciti

Ananas Martini

Dit drankje kwam ik tegen op de site van Punch Drink. Het wordt wel een martini genoemd, maar net als de pornstar martini heeft dit drankje, maar weinig weg van een klassieke martini. Maar dat neemt niet weg dat velen deze "martini" zullen waarderen. Hij is zoet en fris en erg toegankelijk, net als de pornstar martini eigenlijk. Zelf ben ik meer van de klassieke martini, maar ben je nou meer van een lichter en fruitiger drankje, dan is dit de "martini" voor jou!


De ananas martini werd in 1997 gecreëerd in de Mat Bar van het Metropolitan Hotel in Londen. Barman Ben Reed was degene die hem maakte en het was een groot succes. Op zich snap ik wel waarom, want het is een heel toegankelijk drankje, ook voor degenen die zelden een cocktail drinken.


Ananas Martini


50 ml wodka of gin

30 ml vers ananassap

7,5 ml vers limoensap

1 barlepel suikersiroop


Shake alle ingrediënten in een cocktailshaker met voldoende ijs en schenk uit in een gekoeld martini of coupe glas. Garneren kan uiteraard uitstekend met een schijfje ananas of gedroogde ananas. Ik koos ervoor om zonder garnering te serveren. Door goed en hard te shaken geeft de verse ananassap een heerlijk schuimlaagje op de cocktail.


Cheers! Proost! Salute!


Ananas Martini
Ananas Martini


Comentários


bottom of page