top of page
  • claudineraciti

What the fig?!

Je hebt ze wellicht al zien liggen in de supermarkt: vijgen. Ik ben er fan van! Je maakt er echt heerlijk siroop of jam mee. En wat zijn ze lekker in cocktails en mooi om mee te garneren!

Dus mocht je ze hebben zien liggen en geen idee hebben wat je ermee moet, dan weet je het nu ;-)


Dit is weer een heel eenvoudig, maar fijn recept met jenever. Maar je kunt hier ook zeker gaan voor gin als basis, smaakt ook uitstekend! Vooral als hij een beetje jeneverbes georiënteerd is.


De siroop is ook super makkelijk te maken. Je volgt het recept voor suikersiroop en voegt hier twee takjes rozemarijn, tijm, salie en oregano aan toe. Al deze vier koop je bij de supermarkt in het koelvak onder de naam "Italliaanse kruidenmix". Dan heb je ze alle vier bij elkaar. Je geeft een heerlijk kruidige boost aan je cocktail. Met de Ancho Reyes geef je het drankje ook wat pittigs mee. Mocht je daar geen fan van zijn, dan kun je ervoor kiezen dit achterwege laten en heb je nog steeds een heel lekker drankje!


60 ml Jenever (ik ging voor Hooghoudt Raw) of gin

30 ml verse citroensap

30 ml Italiaanse kruidensiroop

10 ml Ancho Reyes

1 verse vijg


Maak de vijg schoon en doe het in stukjes in je shaker. Muddlen is niet nodig. Vijgen zijn zo kwetsbaar en waarschijnlijk na het schoonmaken al helemaal in stukjes. Het shaken met ijs doet de rest. Voeg de overige ingrediënten toe en shake met voldoende ijs voor circa 20 seconden.

Schenk uit over vers ijs en garneer met plakjes/kwartje vijg en een takje rozemarijn of tijm.


Cheers! Salute! Proost!Vijgencocktail met jenever of gin en Italiaanse kruiden
What the fig?!

Comentários


bottom of page