top of page
  • claudineraciti

Spicy Mango Margarita

Het wordt komende week weer mooi weer! Het zonnetje zal zich weer wat meer laten zien en de temperaturen lopen weer op zoals het hoort in de zomer! Na deze week gaat ook regio noord met vakantie en moet alleen het zuiden van het land nog een weekje aftellen.

Hoe dan ook, voor iedereen voldoende reden om lekker te genieten van de zon met een tropisch drankje.

Persoonlijk vind ik een Margarita daar perfect voor. Die kun je zo goed combineren met heerlijk tropisch fruit. Zoals deze die Ed maakte, pittig en tropisch.


Het meest lastige ingrediënt is wellicht de mangosap. Het is in een aantal supermarkten wel kant en klaar te koop. Maar eerlijk, ik vind ze allemaal vreselijk nep en zoet. Echt heel zonde om daar goede tequila met te mengen. En er is echt een heel simpel goed alternatief. Zelf mangosap maken! Het enige dat je nodig hebt zijn twee goed rijpe mango's en een kop water. Een staafmixer of een blender en je bent er. Je schilt de mango's, snijd ze in blokjes en doet ze in de blender. Voeg een kop water toe, zet je blender even aan en klaar. Je kunt het daarna nog even filteren met een theezeef (wel een aanrader) en je hebt heerlijk vers mangosap! Je kunt er eventueel suiker naar smaak aan toe voegen, maar als de mango's goed rijp zijn, vind ik het persoonlijk zoet genoeg. Maar probeer het vooral uit!


50 ml Tequila Blanco (100 % Agave ;-))

15 ml Cointreau of Triple sec

25 ml verse limoensap

50 ml mangosap

1 scheutje Jalapeño hotsauce/Tabasco green pepper (optioneel, maar echt heel geweldig hierin!)


Shake alle ingrediënten met voldoende ijs en schenk het in een gekoeld coupe glas. Kun je net als ik een zoutrandje wel waarderen bij een Margarita, maak deze dan vooral! Ik ben zelf fan van een honing-zoutrandje. Ik breng een beetje honing aan op de rand en besprenkel het vervolgens met zout. Ik gebruikte hier de lemon rose zout van Botanica Spices


Cheers! Salute! Proost!Spicy Mango Margarita - met zelf gemaakte mangosap
Spicy Mango Margarita
Comments


bottom of page