top of page
  • claudineraciti

Rum, spice and everything nice - Beautiful Booze

Dit heerlijke en makkelijk rum recept komt uit het boek Beautiful Booze, een cocktail boek vol heerlijke originele cocktail recepten met prachtige foto's. Natali en James zijn twee creatievelingen die samen heerlijke cocktails maken en deze ook erg mooi vast weten te leggen. Ook zijn de recepten niet ingewikkeld en gemakkelijk thuis te maken. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een cocktail boek met net even anders recepten, dan is dit zeker een aanrader.

Ik heb al meerdere recepten uit dit boek geprobeerd en tot nu toe allemaal een succes. Deze is wel vrij sterk, dus als je meer een Mojito en Gin Tonic drinker bent, en iets minder een Old Fashioned of Negroni liefhebber omdat je die te sterk vindt, dan is dit wellicht niet de cocktail voor jou. Het is een cocktail die je moet stirren en dus met name alleen drank bevat en geen vruchtensappen of andere mixers.

Een beetje zoetig, maar erg smaakvol. Zelf zou ik iets minder suikersiroop gebruiken dan het originele recept hieronder weergeeft. Maar dat is echt mijn persoonlijke smaak, omdat ik iets minder van zoet houd. Voor mij volstaat een barlepeltje suikersiroop.


45 ml (matig) gerijpte rum

15 ml licor 43

7,5 ml bananenlikeur

15 ml suikersiroop

1 dash Peychaud's bitters


Doe alle ingrediënten in je mixing glas en vul het mixing glas met ijsblokjes. Stir voor ongeveer 30 seconden. Strain in een rocksglas over vers ijs (ik ging voor 1 groter blok ijs)


Makkelijke cocktails - Rum, spice and everything nice - Beautiful Booze
Rum, spice and everything nice - Beautiful Booze
Comments


bottom of page