• claudineraciti

Rabarbersiroop

Rabarber doet mij altijd aan vroeger denken, wanneer mijn moeder het voor ons klaar maakte en wij dit door de yoghurt aten of gewoon lekker direct oplepelden. Zoetzurig was het en ik vond het altijd al fantastisch.


Rabarber is in Nederland vrij lang verkrijgbaar, van oktober tot juni. Ze zeggen zelfs tot precies 21 juni, daarna zou het vele malen zuurder worden en zou de hoeveelheid oxaalzuur dusdanig hoog zijn dat het schadelijk voor je kan zijn. Ja wat google je wel niet kan vertellen over rabarber ;-)


Mijn ouders hebben aardig was rabarber groeien in hun moestuin, dus ik kon heerlijke siroop maken! Deze maakte ik als volgt:


300 gram rabarber

500 gram suiker

250 gram water


Verwarm het geheel op laag vuur tot de suiker helemaal gesmolten is. Laat het niet koken! Vervolgens laat je het geheel goed afkoelen. Filter de siroop en bewaar het in een goed afsluitbare glazen fles. Voeg 50 ml Vodka toe en bewaar het maximaal 3 maanden in de koeling.