top of page
  • claudineraciti

Holiday Pornstar

Ik hou van Kerst, voor mij is het echt the most wonderful time of the year. Hoe meer, hoe beter. Ja ik ben zo'n Kerst freak, sorry.

En bij Kerst horen natuurlijk heerlijke drankjes en uiteraard ook mooie rode drankjes. Het is altijd leuk om een klassieker om te toveren tot een Kerst versie. Zoals ik vorig jaar deed met de Paloma en Margarita. Dit jaar ging ik voor een andere moderne klassieker die eigenlijk iedereen wel kan waarderen: de Pornstar Martini. Want was is nou een gezellig familiediner zonder een pornstar? (Sorry?)


De siroop maak je heel gemakkelijk zelf door 1 deel prosecco (of champagne) met 1 deel suiker op te warmen tot de suiker volledig gesmolten is. Voeg vanille naar smaak toe. Ik gebruikte 250 ml prosecco, 250 gram suiker en de inhoud van 2 vanille stokjes.


Gedroogde hibiscus kun je in veel thee zaken wel verkrijgen. Ook botanica spices heeft een hele fijne gedroogde hibiscus. Deze is nu ook via bol.com te bestellen. Voor de hoeveelheid moet je het net zo zien als thee zetten. Het ligt dus een beetje aan de hoeveelheid Wodka die je gebruikt hoeveel Hibiscus je nodig hebt. Op 250 ml gebruikte ik een kleine eetlepel. Dat was meer dan genoeg. Laat het even goed intrekken tot het een mooie donker rode kleur heeft, filter het en klaar!


50 ml Wodka geïnfuseerd met Hibiscus

15 ml passievruchtlikeur

2 passievruchten

15 ml Prosecco vanille siroop


Lepel anderhalve passievrucht uit en voeg het vruchtvlees toe aan je shaker. Bewaar één helft als garnering. Voeg de overige ingrediënten toe en shake met voldoende ijs circa 20 seconden. Double strain in een gekoeld coupe glas en geniet!


Cheers! Salute! Proost!Holiday Pornstar Martini Kerstcocktail
Holiday Pornstar MartiniComentarios


bottom of page