top of page
  • claudineraciti

Hibiscus Margarita

Hibiscus is een heerlijk dieprode thee met een zure fruitachtige smaak. Het bevat ook nog eens veel antioxidanten en vitamine C. Dus deze Margarita is nog bijna gezond ook ;-)


Voor dit recept voeg je hibiscus thee toe aan tequila wat je vervolgens even laat trekken. Giet wat tequila in een weckpot of ander leeg potje en doe er een lepeltje hibiscus thee bij. Dat doe je een beetje op gevoel, de hoeveelheid moet ongeveer in verhouding staan met thee zetten.Vaak doe je op een liter thee een eetlepel hibiscus. Dus een halve liter tequila, een halve eetlepel. Doe je maar 200/250 ml dan is een theelepel wel genoeg.


45 ml Tequila geïnfuseerd met hibiscus thee

30 ml Cointreau (of triple sec)

30 ml vers limoensap

1 theelepel/barspoon aardbeiensiroop


Shake alle ingrediënten met voldoende ijs in je shaker. Strain het in over crushed ice in een rocksglass. Ik garneerde met hibiscus zout van Botanica Spices, die overigens ook hele goede hibiscus thee verkopen. Ik vind een zoutrandje bij een Margarita altijd fantastisch. Ben je daar geen fan van, dan laat je het achterwege. Je kunt ook gaan voor een half randje, dan kun je per slok bepalen of je het zoutige erbij wil of niet.


Cheers! Salute! Proost!Hibiscus Margarita - Tequila met hibiscus en aardbeiensiroop
Hibiscus Margarita
Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page