top of page

Zelfgemaakte Aardbeiensiroop: Simpel, Natuurlijk en Zomers!

  • Foto van schrijver: claudineraciti
    claudineraciti
  • 10 dec 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 29 jan

Aardbeiensiroop uit de supermarkt is makkelijk te vinden, maar niets verslaat de smaak van zelfgemaakte siroop. Met slechts een paar ingrediënten maak je eenvoudig een heerlijke, pure aardbeiensiroop zonder onnodige toevoegingen.


Ingrediënten voor Aardbeiensiroop

Voor een frisse en fruitige siroop heb je nodig:

  • 500 gram suiker

  • 250 ml water

  • 150-200 gram verse aardbeien


Bereidingswijze

  1. Was de aardbeien goed en snijd ze doormidden.

  2. Doe de aardbeien, suiker en water in een pannetje en verwarm op middelhoog vuur.

  3. Roer tot de suiker volledig is opgelost.

  4. Laat het mengsel afkoelen en filter de siroop.

  5. Voeg 50 ml vodka toe (optioneel, voor langere houdbaarheid).

  6. Giet de siroop in een afgesloten fles en bewaar tot 3 maanden.


Aardbeiensiroop met een Slowjuicer

Heb je een slowjuicer? Maak dan vers aardbeiensap en gebruik:

  • 500 gram suiker

  • 250 ml vers geperst aardbeiensap


Volg vervolgens dezelfde stappen als hierboven voor een nog intensere aardbeiensmaak.

Maak je eigen aardbeiensiroop en geniet van een pure, huisgemaakte traktatie!


Cheers! Salute! Proost!

Zelfgemaakte aardbeiensiroop in een fles met verse aardbeien op de achtergrond
Aardbeiensiroop

Comments


Commenting on this post isn't available anymore. Contact the site owner for more info.

©2024 door Claudine_drinks.

bottom of page