top of page
  • claudineraciti

Air Balloon

Dit heerlijke Rum recept komt uit het boek van Dale DeGroff "The New Craft of the Cocktail". Hij wordt ook wel de King of cocktails genoemd. Hij was degene die de cocktailwereld in de jaren negentig weer op de kaart wist te zetten door met eenvoudige en verse ingrediënten te werken in the Rainbow Room in New York.


Dit recept is niet door hem ontwikkeld, maar is wel opgenomen in zijn boek. Het recept is van bartender Franky Marshal. Haar recept vraagt eigenlijk om Cedro likeur, maar aangezien ik dat niet had, besloot ik dat te vervangen voor de in Nederland gemaakte Kafi Liqueur, deze lekkere likeur gemaakt van kafir limoen heb je al in andere recepten voorbij zien komen. Het paste hier perfect in. Dit is een heerlijke frisse, zonnige cocktail.


45 ml witte rum

20 ml Kafi Liqueur

7,5 ml Groene Chartreuse

15 ml vers limoensap

7,5 ml suikersiroop


Shake alle ingrediënten goed met voldoende ijs in je shaker en schenk het in een glas met poot (grote coupe, maar ook een wijnglas zou kunnen) over kleine ijsblokjes of crushed ijs.

Garneer met blaadjes salie en een schijfje limoen.


Ik gebruikte kleine ronde ijsblokjes die ik maakte met een ijsblokjes siliconen vorm van Dotz. Onder andere te koop bij bol.com.


Cheers! Salute! Proost!

Air Balloon cocktail - witte rum, Kafi Liqueur en groene chartreuse
Air Balloon

Comments


bottom of page