top of page
  • claudineraciti

Green Lagoon

Er zijn van die cocktails die blijkbaar veel mensen lekker lijken te vinden die ik echt helemaal niets vind... En ja dat zou natuurlijk heel goed aan mij kunnen liggen ;-)

De Blue Lagoon is er daar een van. Vodka, Blue curaçao en sprite.... Voor mij smaakt het naar smakeloze blauwe limonade met wat alcohol. De kleur heeft zeker zijn impact en geeft altijd een wauw effect bij mensen, maar voor mij houdt het daar wel mee op.


Maar het kan natuurlijk helemaal aan mij liggen, of in ieder geval aan mijn smaakpapillen. Dus mocht je het totaal met mij oneens zijn, don't blame me, maar mijn smaakpapillen. Die worden hier gewoon niet blij van.


Zoals de meesten wel weten wordt Blue curaçao gemaakt van de citrusvrucht Lahara die alleen op Curaçao groeit. Het drankje is van zichzelf kleurloos. Er wordt kleurstof aan toegevoegd om het de felle blauwe kleur te geven. Dit heeft natuurlijk altijd een soort van wauw effect op mensen, zo'n helder blauw drankje, maar ik word er niet erg blij van.


Ik wilde deze klassiekers dus omgooien en er iets van maken dat mijn smaakpapillen wel zouden waarderen. Ik ging voor Kafi Liqueur, gemaakt hier in Nederland van Kafir limoenen. Een frisse, maar krachtige likeur die de nodige complexiteit toevoegt aan een drankje. Het leek mij de perfecte vervanger voor Blue Curaçao. In plaats van sprite maakte ik mijn eigen passievrucht limonade door 60 ml sodawater, 15 ml passievrucht siroop en 30 ml vers citroensap met elkaar te mengen. Een zalig mooi groen drankje was het resultaat!


30 ml wodka

30 ml Kafi liqueur

20 ml vers limoensap

Passievrucht limonade (60 ml sodawater, 15 ml passievrucht siroop en 30 ml vers citroensap)


Shake de eerste drie ingrediënten goed met ijs en strain in een longdrink glas over crushed ijs. Vul het glas eventueel bij met crushed ice en top het af met de passievrucht limonade. Met andere woorden, schenk de passievrucht limonade erbij tot de rand van het glas. Roer het even door en geniet!


Cheers! Salute! Proost!

Makkelijke cocktails - Green Lagoon (blue lagoon riff(
Green Lagoon

コメント


bottom of page