top of page
  • claudineraciti

Say Anything

Ben je fan van Tequila, Cachaça, Pisco, Rum en Mezcal? Dan heb ik een cocktailboek tip voor je die echt de moeite waard is! Spirits of Latin America van Ivy Mix. Boordevol informatie over alle spirits uit Zuid America en maar liefst 100 originele en goede recepten.

Say anything is de eerste die ik uit dit boek maakte. Ivy wilde een cocktail creëren die de perfecte romantic-comedy weerspiegelde. Het moest zoet zijn, maar ook bitter en tegelijkertijd lekker pittig.


Nou dat is haar wonderbaarlijk goed gelukt! Dit drankje heeft het echt allemaal. Perfect ook voor mooie zomerse dagen.


30 ml Jalapeño Tequila*

15 ml Cachaça

15 ml Aperol

20 ml vers limoensap

5 tot 7 blaadjes munt

Zout als garnering op het glas


Maak de rand van je glas vochtig met een partje limoen en maak een mooi zoutrandje om het glas.

Doe alle ingrediënten in je shaker en houdt een blaadje munt apart als garnering. Shake alles goed met voldoende ijs en dubbelstrain (dus ook met een theezeefje om de stukjes munt eruit te filteren) het in een gekoeld coupe glas met het zoutrandje. Garneer met een blaadje munt. Deze kun je ook gewoon laten drijven op de cocktail. Knijp iets in het muntblaadje zodat de frisse geur van munt vrijkomt en leg hem er dan bovenop.


Cheers! Salute! Proost!Say Anything - Spirits from Latin America
Say Anything


* Voor 750 ml Tequila gebruik je 4 jalapeños. Verwijder de steeltjes en snijd de jalapeños over de lengte door de helft. Verwijder de zaadjes en de membranen (witte stukjes) van twee jalapeños en doet dit in een afsluitbare bakje of weckpot. De overige twee maak je ook schoon maar hiervan gooi je de pitjes en membranen weg. Snijd de schoongemaakte jalapeños in stukjes en doe deze bij de pitjes en membranen de weckpot. Schenk hier de tequila over en laat het 12 tot 20 minuten staan. Hoe langer je het laat staan, hoe pittiger het wordt. Dus proef na 12 minuten even of je het voldoende vindt, anders laat je het nog even een paar minuten staan. Zeef het geheel en bewaar de tequila in een afgesloten fles.Comments


bottom of page