top of page

Kamillesiroop Maken – Eenvoudig Recept met Pure Smaak

claudineraciti

Zelf kamillesiroop maken is ontzettend simpel en levert een heerlijke, zachte siroop op met een subtiele bloemige smaak. Perfect voor cocktails, thee of desserts!


Waarom Zelf Kamillesiroop Maken?

In plaats van water gebruik je sterke kamillethee als basis. Kies voor puur gedroogde kamille in plaats van kant-en-klare theemelanges, omdat deze de smaak en kleur kunnen beïnvloeden.


Recept: Zelfgemaakte Kamillesiroop

Ingrediënten

500 gram suiker

250 ml sterke kamillethee (getrokken van pure gedroogde kamille)

50 ml vodka (optioneel, voor langere houdbaarheid)


Bereidingswijze

  1. Zet een sterke kamillethee en zeef de bloemen eruit.

  2. Verwarm de thee met de suiker in een pannetje op middelhoog vuur.

  3. Roer tot de suiker volledig is opgelost.

  4. Laat de siroop afkoelen en voeg eventueel 50 ml vodka toe.

  5. Giet in een afgesloten fles en bewaar tot 3 maanden in de koelkast.


Gebruik deze kamillesiroop in cocktails, thee of desserts voor een subtiele, bloemige twist!

Een flesje zelfgemaakte kamillesiroop met kamillebloemen op de achtergrond.
Kamillesiroop



Comments


Commenting has been turned off.

©2024 door Claudine_drinks.

bottom of page