top of page
  • claudineraciti

Timothy Benedictus - cocktails met jenever

Als je mij al even volgt, dan weet je dat ik een jenever fan ben. Dus voor goede cocktails met jenever ben je op deze site zeker aan het goed adres!


Het is helaas nog steeds een zwaar ondergewaardeerde drank dat nog steeds een stoffig imago heeft. Iets wat opa's uit een klein jeneverglaasje drinken. Zonde, want het is echt een prachtdrank en er zijn zoveel goede jenevers te verkrijgen. Dit recept van Tess Posthumus is met oude jenever. Het woord oude verwijst in dit geval niet naar de rijping. Het verwijst naar de receptuur. De jonge jenever is later ontstaan in de periode van de tweede wereldoorlog toen graan erg schaars was. Jonge jenever wordt met maximaal 15% moutwijn gemaakt, terwijl oude jenever met meer dan 15% moutwijn wordt gemaakt. En moutwijn, je raadt het al, is gemaakt van graan. De smaak van graan is dus beter te herkennen in oude jenever.


Dit recept is echt een genot als je het mij vraagt. De kracht van oude jenever, met het zoete van honing en D.O.M. Bénédictine, het frisse van de citroen en het kruidige van de tijm. Het heeft echt alles!


50 ml oude jenever

20 ml citroensap

10 ml D.O.M. Bénédictine

1 takje verse tijm

1 dash Angostura bitters


Doe alle ingrediënten in je shaker en vul je shaker met voldoende ijs. Shake goed voor circa 20/25 seconden en dubbel strain (dus met een theezeefje en een hawthorne strainer om de stukjes tijm eruit te filteren) in een rocksglas over verse ijsblokjes. Garneer met een takje tijm en een schijfje citroen.


Cheers! Salute! Proost!

Timothy Benedictus- oude jenever, honing en tijm cocktail
Timothy Benedictus

Comments


bottom of page