top of page
  • claudineraciti

When Summer is coming

Van Monin mocht ik de bijzondere flessen van hun Paragon Cordials uitproberen. Een cordial kun je wel vergelijken met een siroop, alleen zijn ze een stuk complexer. Naast suiker en vruchten bevatten ze vaak ook zuren. Deze Cordials van Paragon zijn heel bijzonder. Gemaakt met drie verschillende peper soort uit Nepal, Ethiopië en Kameroen. Ze gebruikten hier bijzondere technieken voor om het beste resultaat te bereiken. Dus zeker niet zomaar een siroopje.


Zelf vond ik de Rue Berry echt de topper van de drie. Een heerlijke geur van passievrucht en jasmijn die je ook in de smaak van de cordial goed proeft. Het deed me echt denken aan de eerste warme avonden in het voorjaar, wanneer je je bijna in de zomer waant. Bijna, want we wonen immers in Nederland en weten dat we misschien een paar dagen later onze winterjas weer van stal kunnen halen ;-)


Ik wilde er een heerlijk licht en zomers drankje mee maken. Mocht je de cordial nou iets te gek vinden om aan te schaffen (wat ook lastig is overigens) dan kun je hem ook vervangen voor passievruchtsiroop. Het drankje wordt er echt anders van en minder complex, maar ik moet zeggen nog steeds erg lekker! Dus dat is een goed en makkelijk alternatief voor deze zomerse cocktail!


When Summer is Coming


4 blokjes watermeloen

50 ml Kokosolie fat washed jonge jenever (lees hier hoe je dit fat washen kan doen)

20 ml vers citroensap

15 ml Paragon Cordial Rue Berry (te vervangen voor passievruchtsiroop)

Sodawater/Spa rood


Muddle de meloen in je shaker en doe alle ingrediënten (behalve het sodawater) erbij. Shake het goed met voldoende ijs en strain het over verse ijsblokjes. Top het af met een klein beetje sodawater en garneer met een schijfje watermeloen.


Cheers! Salute! Proost!

Watermeloen cocktail met kokos olie fat washed jenever
When Summer is coming

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page