top of page
  • claudineraciti

Rosso Nero - Tequila aardbei cocktail

Deze Tequila cocktail is zowel fruitig als kruidig door de gele Chartreuse. Zowel gele als groene Chartreuse zijn echt de moeite waard om aan jouw drankkast toe te voegen. Deze Franse kruidenlikeuren stammen al uit 1605 en worden gemaakt van maar liefst 130 verschillende soorten kruiden en specerijen. Voor likeuren zijn ze behoorlijk sterk in alcohol (40% geel en maar liefst 55% de groene) en behoren ze tot de meeste complexe dranken ter wereld. De basis van deze likeuren (ook wel Elixer genoemd) wordt nog steeds volgens het eeuwenoude geheime recept bereid. En voor de Harry Potter fans onder ons, Elixer komt uit het Arabisch en betekent "Steen der Wijzen".

Ik vind ze beiden aan aanwinst voor de drankkast, maar neig wel iets meer naar de gele dan de groene. De gele is iets milder en zoet van smaak dan de groene, terwijl ik geen zoetekauw ben, vind ik de gele toch iets fijner.


50 ml Tequila Blanco (ik gebruikte Cazadores)

20 ml Gele Chartreuse

2 aardbeien

15 ml Jalapeño siroop

20 ml vers citroensap


Muddle de aardbeien in je shaker samen met de siroop. Voeg de overige ingrediënten toe en shake goed met voldoende ijs. Dubbel strain in een coupe glas. Als garnering kun je prima een aardbei gebruiken op de rand van het glas. Ik vind zelf bij Tequila een beetje zout een feestje, dus deed een beetje zwart Himalaya zout op het glas. Dit keer geen volledig rondje. Dit is altijd een goede oplossing voor de twijfelaars. Wil je geen zout, dan drink je gewoon aan de kant van het glas zonder zout. Iedereen blij!


Cheers! Salute! Proost!Makkelijke cocktails: Tequila chartreuse en aardbei cocktail
Rosso Nero - Aardbeien en Tequila
Comments


bottom of page