top of page
  • claudineraciti

Savannah Italiana

Er is een nieuwe en erg fijne alcoholvrije spirit op de Nederlandse markt: Selati Spirits. Ze hebben maar liefst drie bijzondere varianten: Savannah, African Sunset en African Summer.

En deze spirits zijn niet zomaar door een paar mensen gecreëerd. Niemand minder dan Tess Posthumus, Lennart Deddens en Nik Noordermeer hebben hier hard aan gewerkt.


Ik mocht de Savannah versie proberen. Mocht je nooit eerder een alcoholvrije spirit gebruikt of gedronken hebben, één tip: drink ze niet puur. Dan ben je namelijk direct genezen... Dan zijn ze gewoon echt niet lekker. Deze dranken worden echt gemaakt om te mixen. Dus maak er vooral een lekker drankje mee en schenk het niet direct in een glas. Zonde!


Deze Savannah versie heeft echt een fantastische geur (wat het moeilijk maakt om toch niet stiekem een slokje uit de fles te nemen ;-))


Selati Spirits zijn Zuid-Afrikaanse spirits en worden gemaakt met lokale specerijen en botanicals. Tevens wijden ze zich aan bescherming van "the Kruger Park". Een prachtig onaangeroerd Savannah gebied. Het merk helpt dit gebied te beschermen, zodat toekomstige generaties hier ook nog volop van kunnen genieten. Hoe mooi is dat! Je drinkt niet alleen alcoholvrij maar steunt er ook nog een het Kruger Park mee.


Selati raadt aan de Savannah met Ginger Ale te drinken. En dat kan ik bevestigen, 50 ml Selati Savannah met 120 ml Ginger Ale smaakt uitstekend! Je kunt er ook een lekkere alcoholvrije old fashioned mee maken (60 ml Selati Savannah, 1 barlepel honingsiroop en 2 dashed angostura bitters).

Ik ging voor een negroni-achtig aperitiefje, waar dan wel weer een beetje alcohol in zit, maar echt maar een klein beetje.


60 ml Selati Savannah

30 ml Martini Vibrante alcoholvrij

20 ml rode vermouth


Stir alle ingrediënten met voldoende ijs in je mixing glas en strain het in een rocksglass over verse ijsblokjes. Knijp er een sinaasappelzest (schil) over uit zodat de oliën en geuren van de sinaasappel zich over het drankje verspreiden. Garneer met een nieuwe verse zest.


Cheers! Salute! Proost!Savannah Italiana - Selati Spirit
Savannah Italiana - Selati Spirit

bottom of page