top of page
  • claudineraciti

Rum old fashioned - Rum's date

Voor de Rum fans is dit een echt must try. Een hele eenvoudige twist op de old-fashioned, maar erg lekker. De keuze van de rum is in deze wel essentieel. Ik ging voor de Dictator 12 years, een Colombiaanse rum die rijpt volgens een soera systeem. Bovenop liggen de jongste producten en onderaan de oudste.Van deze onderste vaten wordt Rum afgetapt en dat wordt gebotteld. Vervolgens wordt dit aangevuld met de vaten die erboven liggen, de jongere variant. Ze mengen zo de leeftijden wat een constante kwaliteit van de rum oplevert.

Hij is wat zoetig en je proeft met name amandelen, sherry en eiken, maar ook wat marsepijn. En nee, ik heb geen samenwerking met ze en aandelen in deze rum ;-) Maar ik vind het echt heel lekker vol van smaak, iets zoet, maar niet te. In dit drankje vond ik hem perfect!

Maar ga gerust voor een andere lekkere gerijpte rum.

De dadelsiroop kun je kant en klaar kopen, maar is ook makkelijk zelf te maken. Volg het recept van suikersiroop en voeg hier een handvol in stukjes gesneden dadels aan toe. Daarna filter je het en klaar!


50 ml Gerijpte rum (ik gebruikte Dictator 12 years)

15 ml Dadelsiroop

2 dashes sinaasappel bitters

2 dashes angostura bitters

1 dash chocolate bitters (optioneel)


Stir alle ingrediënten in een gekoeld mixed glas met voldoende ijs. Schenk over een ijsblok in een rocksglas/whiskey glas.


Cheers! Salute! Proost!


Rum old fashioned - Dictator Rum 12 years en dadel siroop
Rum old fashioned


댓글


댓글 작성이 차단되었습니다.
bottom of page