top of page
  • claudineraciti

Peccato di gola

Mocht je per 1 januari begonnen zijn met lijnen of mee doen aan dry January, dan is dit wellicht niet de post voor jou ;-)

Licht in calorieën is deze niet, maar het is echt op en top genieten! Zacht, zoetig. kruidig en romig. Een perfect dessert cocktail, of heerlijk na een lekkere wandeling in de frisse buitenlucht.

Ik gebruikte een bijzondere gin van mallows distillery, chocola, zeezout en chili gin. Mocht je deze bijzondere gin willen proberen, dan kun je hem met 10% korting bestellen door de code CLAUDINE10 te gebruiken in de webshop.

Voor dit recept gebruikte ik zelf cream Amaro Lucano. Deze namen wij mee van onze vakantie in Italië en is in Nederland helaas niet te krijgen. Je kunt het prima vervangen door gewone Amaro Lucano (in de meeste slijterijen te koop) en er een lepeltje room aan toe te voegen. Heb je zelf een andere favoriete kruidenbitter? Dan zou ik je vooral aan willen moedigen deze te proberen! Wil je ook deze iets romigs meegeven? Voeg dan een kleine lepel room aan de cocktail toe.


60 ml Mallow's chocolate, sea salt en chilli gin.

20 ml Baileys Chocolate Deluxe

20 ml Cream Amaro Lucano (of een andere kruidenbitter met en lepeltje room)

10 ml orgeat

Eiwit/Aquafaba (30 ml)

Klein beetje zout


Shake alle ingrediënten eerst zonder ijs goed in je shaker om het eiwit/aquafaba op gang te brengen. Voeg vervolgens voldoende ijs toe en shake nogmaals. Strain in een coupe glas. Garneer met chocolade schaafsel.


Cheers! Salute! Proost!



Gin chocola zeezout en Baileys cocktail
Peccato di gola - Gin chocola zeezout en Baileys cocktail




Comments


bottom of page