top of page
  • claudineraciti

Kerst Margarita

Een cocktail met cranberry is natuurlijk perfect voor Kerst! Normaal gesproken zijn ze bijna niet te krijgen, maar rond Kerst liggen ze in alle supermarkten. Je kunt er een lekkere siroop mee maken of natuurlijk een saus voor het Kerstdiner. Maar ze zijn ook ideaal voor een Kerst cocktail. Erg leuk om een infusie mee te doen, omdat ze een prachtig rode kleur geven aan je drankje. En dat is toch wel een beetje dé kleur met Kerst.

Rozemarijn is ook een ingrediënt dat het met Kerst goed doet. Want zo'n takje komt wel dicht in de buurt van de dennenboom tak.

Ik maakte met beide ingrediënten een lekkere Kerst Margarita. Het enige wat je van te voren moet doen is de tequila in een pot doen met cranberries en dit een nachtje laten staan. Ditzelfde doe je met Campari en rozemarijn. Bij de Tequila kun je wel aardig wat cranberries doen, maar gebruik niet te veel rozemarijn in de Campari. Dan gaat het erg overheersen en dat vind ik zelf niet lekker. Een paar takjes is genoeg op 100 ml Campari.


45 ml Blanco Tequila geïnfuseerd met cranberry

30 ml Cointreau

30 ml lime juice

10 ml Agave siroop (suikersiroop kan ook)

10 ml Campari geïnfuseerd met rozemarijn


Shake alle ingrediënten in je cocktail shaker met voldoende ijsblokjes. Strain in een rocksglass over verse ijsblokjes. Garneer met wat cranberries en takjes rozemarijn.


Cheers! Salute! Proost!


Kerst Margarita - cranberry en rozemarijn
Kerst MargaritaComments


bottom of page