• claudineraciti

Jalapeñosiroop

Het klinkt misschien een beetje gek, Jalapeño siroop in een cocktail. Maar je zult zien hoe verrassend het is om een beetje pittigheid aan je drankje toe te voegen. Het kan je drankje echt naar een hoger niveau tillen. Het is wat lastig om aan te geven hoeveel Jalapeño je exact dient toe te voegen. De ene peper is de andere niet. De scherpte kan echt enorm verschillen. Je kunt het beste voorzichtig beginnen en af en toe proeven hoe pittig je siroop is. Niet pittig genoeg? Dan voeg je nog wat Jalapeño toe. Het is natuurlijk per persoon ook erg verschillend wanneer je iets als te pittig ervaart.



Maak een suikersiroop van 500 gram suiker, 250 ml water en voeg een paar plakjes Jalapeño toe. Verwarm het, zonder het te laten koken, totdat de suiker gesmolten is. Proef af en toe of de siroop pittig genoeg is. Omdat pepers nog even doorwerken nadat je het gezeefd hebt, kun je hem beter net iets onder je "pittigheidsgrens" laten. Anders kon hij wel eens te pittig worden als je hem even in de koelkast hebt staan. Filter de siroop en laat het afkoelen. Voeg 50 ml vodka toe, dan kun je de siroop tot 3 maanden bewaren in de koelkast.


Hier vind je nog meer recepten om zelf lekkere siropen te maken.


Recept voor jalapeñosiroop
Jalapeñosiroop