top of page
  • claudineraciti

Gavilàn Reyes

Ben jij ook zo'n fan van "Somebody feed Phil"? Het is echt een van onze favorieten op Netflix! Die man kan zo oprecht genieten van goede drankjes, eten en gezelschap en weet dat zo mooi over te brengen. Ik vind het echt een genot om naar te kijken.


In de aflevering over Oaxaca geniet van een drankje genaamd Gavilàn Reyes samen met acteur Jimmi Simpson in de bar Sabinasabe (die zeer recent op nummer 20 eindigde van 's werelds beste bars in Noord Amerika) Phil omschreef het als een soort "spicy Paloma". Het is je vast wel opgevallen dat ik een Paloma wel kan waarderen. Dus deze moest ik uiteraard maken!


De basis spirit is in dit geval niet een klassieke keuze (zoals gin, tequila of wodka) maar de chili likeur Ancho Reyes. Vaak wordt deze als "modifier" gebruikt in een cocktail en niet als basis. Dus zeker interessant om uit te proberen. Ancho Reyes wordt gemaakt in Mexico en kent twee soorten: Ancho Reyes Rojo en Ancho Reyes Verde. Ik heb zelf alleen de rode variant, maar de groene staat ook op mijn lijstje!

Om hem zo puur te drinken, vind ik hem persoonlijk niet lekker. Te chili-achtig en ook een beetje bitter. In een cocktail echter is het een fantastisch product dat een heerlijke pittige en smaakvolle toevoeging geeft aan je drankje.


Gavilàn Reyes


60 ml Anche Reyes (ik ging voor Rojo)

30 ml vers citroensap

120 ml grapefruit sap (ik gebruikte Thomas Henry)

snufje zout


Doe de anche reyes en citroensap in een longdrink gevuld met ijsblokjes en top het af met grapefruit soda. En doe er een klein snufje zout bij. Roer door en geniet!


Cheers! Salute! Proost!

Gavilàn Reyes - Spicy Paloma van Somebody Feed Phil
Gavilàn ReyesComments


bottom of page