top of page
  • claudineraciti

Dark en Stormy

De Dark en Stormy is een veel gedronken klassieke rum cocktail. Hij wordt eigenlijk altijd gemaakt met Ginger beer. Ginger beer is in alle supermarkten te krijgen en er zijn inmiddels vele verschillende merken op de markt verschenen. Ik heb er veel van uitgeprobeerd, maar ik heb er geen een gevonden die ik echt lekker vond. Op zich vreemd, want ik hou erg van gember, maar dat scherpe, beetje pittige wat ik juist zo lekker vind aan gember, vond ik in geen enkele ginger beer terug.

Daarom had ik de Dark & Stormy ook maar aan de kant geschoven. Ik had hem een aantal keer geprobeerd, maar de ginger beer verpeste het helaas voor mij.

En toen kwam ik het recept van Death & Co tegen, waar ginger beer werkt gebruikt, maar gember siroop en sodawater. Een geniale maar oh zo eenvoudige verandering. Dat ik daar zelf nou niet aan gedacht had!

Deze probeerde ik en ja, dit was hem! Hier komt de gember pit goed naar voren zoals ik het lekker vind!


Wanneer je de gembersiroop maakt met verse gembersap, zou ik wel iets minder gembersiroop gebruiken. Ga dan voor 20 ml, anders gaat het wat mij betreft toch net iets overheersen.


Dark and Stormy


6o ml Goslings Black Seal Rum (je kunt een andere donkere rum gebruiken, maar dit is wel dé rum voor een dark & stormy)

20 ml vers limoensap

20/30 ml gembersiroop

Club soda/spa rood


Doe de rum, de limoensap en de gembersiroop in je shaker met voldoende ijsblokjes en shake het goed. Strain het in een longdrinkglas over verse ijsblokjes. Top het af met het sodawater.


Cheers! Salute! Proost!Dark en Stormy
Dark en Stormy

bottom of page