top of page
  • claudineraciti

Algonquin - PDT Cocktail boek

Dit verrassende Whiskey recept komt uit het cocktail book PDT (Please Don't Tell) Een award winnende verborgen cocktail bar in New York. Ja je leest het goed, de ingang van de bar zit namelijk verborgen in een telefooncel. In de hotdog tent genaamd "Crif" staat een ouderwetse telefooncel en deze leidt naar de ingang van deze bijzondere cocktail bar. Door de hoorn van de haak te pakken, krijg je iemand aan de lijn die je laat weten of er nog plek is. Als dat het geval is, gaat de deur open en kun je naar binnen om te genieten van bijzondere drankjes. Mocht je een reis naar New York gepland hebben, dan is deze bar wel een aanrader op je lijstje te zetten.


Dit recept is met name bijzonder, omdat het een cocktail is die je stirred, ondanks dat het vruchtensap bevat. Dat zie je niet heel vaak. Het is dus de bedoeling dat deze zacht en zijdig blijft en niet hard wordt wakker geschut met ijsblokjes in een shaker.


De naam is wellicht wat bijzonder. Deze verwijst naar een historisch hotel in Manhattan waar leden van de Algonquin ronde tafel bijeenkwamen om te lunchen. Dit gezelschap bestond uit schrijvers, acteurs en artiesten. Dit was nog voor de drooglegging in 1920.


Ben je een Rye fan? Dan moet je deze zeker proberen!


60 ml Rye Whiskey

20 ml Dry vermout

20 ml vers ananassap


Stir alle ingrediënten met voldoende ijs in je mixing glas en strain in een koud coupe glas. Garnering is volgens het recept niet nodig en daar hield ik mij dit keer aan.Algonquin - PDT Cocktail book New York
Algonquin - PDT New York

Comments


bottom of page