top of page
  • claudineraciti

A bee's bee's knees

De bee's knees is een eenvoudige maar erg lekkere gin cocktail. Gin, honingsiroop en citroensap, slechts drie ingrediënten en het is genieten!

Deze maakte ik ook voor een cocktail competitie waar we gevraagd werden om er een andere variant van te maken. Ik koos ervoor om een Bee's knees te maken die bijen aan zou trekken. Bijen zijn namelijk gek op Lavendel en houden met name van de kleur die het heeft.

Ik koos daarom om ook blauwe butterfly pea thee te gebruiken. Deze blauwe thee veranderd van kleur zodra je iets zuurs toevoegt, zoals citroensap. Dan krijgt het een intens paarse kleur. De thee is gemakkelijk te krijgen in thee speciaalzaken, maar ook online.


Dit was tot nu toe echt mijn grootste Instagram succesje. De kleur en de laagjes hier werden volgens mij erg gewaardeerd. Het meest geliked en het meest geshared van al mijn posts. Het bleef maar door gaan! Dat is natuurlijk altijd leuk om waardering voor je werk te krijgen. Maar de grootste waardering is het drankje zelf natuurlijk. Daar geniet je uiteindelijk het meest van ;-)


De lavendelsiroop is gemakkelijk te maken. Je maakt een suikersiroop en voegt hier naar smaak lavendel aan toe. Filteren, vodka toevoegen en bewaren in de koelkast.


60 ml gin

20 ml vers citroensap

15 ml lavendel siroop

45 ml Butterfly pea (vlindererwt bloem) thee, gezoet met een beetje honing


Shake alleen de eerste drie ingrediënten in je shaker en schenk in een glas over vers ijs. Schenk hier voorzichtig de (koude) thee overheen. Deze blijft er dan mooi op drijven. De garnering zou ik eenvoudig houden, aangezien de cocktail zelf al kleurrijk en mooi is. Een klein takje lavendel is genoeg.


Mocht je nou geen butterfly pea thee hebben of willen bestellen (ik kocht die van mij online bij infinitea dan kun je het ook vervangen voor een andere bloemige thee. Kamille thee smaakt hier bijvoorbeeld ook heel goed bij. Je krijgt dan niet zo'n mooi kleurcontrast zoals hier. Hibiscus thee kan ook heel goed en heeft een mooie rode kleur. Dat geeft dan wel weer een mooi contrast tussen de twee lagen. Probeer het vooral uit!


Cheers! Salute! Proost!Gin cocktail a bee's knees
A bee's bee's kneesComentários


bottom of page